..

Nothing in this is PERFECT

Thursday, August 30, 2012

MY INTERNSHIP

Mungkin boleh dikatakan dah lapuk atau tak perlu dibicarakan lagi akan perkara ni...

tapi mcm biasa ni blog aku suka hati aku lah nak tulis ke tak kan... haha

topik hari ni aku nak berbicara mengenai kehidupan aku semasa internship 

aku lupa aku xpernah cerita pasal aku nak internship...

secara ringkasnya aku intern kat Astro Awani... Alhamdullilah....

2 bulan jer xlama pun... hahahaha

ok skung aku nak buka story aku spanjang 2 bulan aku kat sana....



Masa mula2 aku masuk intern aku tak tahu jiwa aku untuk belajar pergi ke mana....

setiap aku merungut, aku menyumpah, aku kecewa mcm2 lah....

aku mcm hilang semangat... tapi alhamdullilah tak ada smpai tahap menangis...

mungkin sebab aku dapat benda bukan bidang aku kot... 

almaklum lah belajer penyiaran handle kamera tertiba intern kena jadi wartawan... mcm mana 2... haha

tapi apa2pun mcm2 aku belajar sepanjang aku intern kat sana...

first aku kenal dunia media yg sentiasa cruel terhadap org bru tapi ia cruel untuk mengajar ko untuk jadi yg terbaik... masa2 mula mcm menyampah gak tapi lama2 aku jadi dh biasa kerana setiap perkara yg dikenakan keatas kita pasti ada sebabnya.... mcm moto aku ada hikmah di sebalik yg berlaku....

2nd aku xleh memilih dlm mendapat pekerjaan yg penting ko dah ada kerja ko kena bersyukur... ramai wartawan luar ckp kat aku... 'ko untung intern kat Awani'... YES... aku rasa sangat beruntung kat intern kat ASTRO AWANI... walaupun mula2 mcm nak lari tapi lama2 aku rasa mcm syg nak tinggal tmpat 2... coz aku dah selesa... biasalah mula2 kita xselesa ngn environment dia mmg kita nak blah tapi xcuba siapa thu kan...

3rd aku jumpa ramai kawan2 yg best2 semasa berinternship kat sana... aku jumpa geng intern yg best... KARL, SIHA, FARA, AFNI N LAIN2... NACA, HUSNA, SYAZWAN, IZZA, ZUAN, DAHLIA, HILAL, HANS, MALISSA, HERLEENA, N RAMAI LAGI LAH... KORG MMG D'BEST.... persahabatan pun ilmu k... haha

apa2pun mmg bnyk aku belajar sepanjang aku intern... nak gmbr kan mmg bnyk gmbr tapi aku malas nak upload... haha... apa2pun insyallah aku akan kembali ke sana juga... insyallah... 
:
:-)

ENDS

No comments:

Post a Comment