..

Nothing in this is PERFECT

Tuesday, October 23, 2012

Universal Male High Fashion




Bila kita cakap pasal fashion komfem tumpuan difokuskn pada perempuan...
Kenapa tumpuan kepada lelaki sangat sikit...
terutamanya dalam aspek fashion berbentuk avant garde, vintage dan sebagainya...

Malah, bila fashion ni ditumpukan kepada lelaki...
Kepada pesepsi bias itu mesti wujud...
Contohnya lelaki yg suka fashion tu adalah lelaki lembut dan kurang maskulin...

Bagi aku pesepsi itu adalah pesepsi yang sangat sempit yang datang daripada golongan manusia yg sgat konservatif... 
Aku sangat marah kerana bila diorg cakap lelaki nmpk maskulin bila diorg pakai jenas yg lusuh, baju kemeja or baju t-shirt dan sebagainya...
Owh please lah... korang tahu x fashion ni makin universal...
Malah, fashion juga boleh jadi topeng kepada manusia untuk melindungi diri mereka yang sebenarnya...

contohnya seperti fashion lelaki berjaket floral..

seperti dalam gambar...


mesti sebahagiannya akan cakap... buat apa nak pakai... itu kan jaket bunga2... untuk perempuan lah 2... 
persoalannya adakah bila lelaki pakai baju mcm ni melambangkan diorg ni golongan yg lain?
ITS FASHION DARLING... MAKE IT FIERCE...

selain itu, fashion colour blocking mcm dlm gmbr di bawah ni...


mesti ada yg ckp kenapa lelaki tu pakai warna warni... aiyoo mcm menyokong LGBT jer...
hahaha... mcm lawaklah juga... sometimes aku setuju fashion ni nmpk buruk bila cara pemadanan dibuat ngan x betul tapi kalu dibuat dgn yg betul... komfem fierce giler ah... haha...

last one yg baru terfikir... 
fashion lelaki berturban... 



aku baru post kat twitter... adalah reaksi mcm2 aku dapat... tapi aku pelik kepada fashion ni jadi mcm pelik sedangkan fashion ni sering digunakan oleh golongan lelaki di sekitar negeri india dan negara seangkatan dia...
xpernah pelik pun org kat negera diorg...
mungkin ada org akan cakap itu budaya diorg lah bongok...
yg ko nak ikut kenapa?

hahaha... lawaklah jika ada org fikir mcm 2... 
mcm aku ckp tadi... fashion ni universal... kalu korg rasa pelik itulah sebenarrnya fashion...
jika fashion itu adalah fashion yg biasa sperti pakai t-shirt lusuh, jeans lusuh ko dah ckp itu fashion...
aku setuju tapi skung ckp pasal high fashion not just a fashion...

P/S: mungkin aku bukan expert dlm fashion tapi aku tahu mana yg baik untuk badan n x baik untuk badan aku ni....
whatever... talk to my hand... i just make it fierce... :-)

Tuesday, October 16, 2012

SHABILICIOUS


S sama dengan Shabi
Shabi sama dengan Scandal...
Opsss... Hahaha...




Bukan nama aku yg penimbul fitnah TAPI
Nama aku tu digunakan untuk difitnah.... Aiyooo
Manusia berhati busuk mana yg sanggup memfitnah ko 2 shabi...
Hahahaha...Itulah persoalan yg aku ingin bangkitkan....

Siapa yg sanggup memfitnah aku 2?


Ko dah xada kerja ker? Atau kau cemburu ngan aku ni?
Wei aku xminta pun aku nak jadi mcm ni skung...
Dah ini aturan yg Allah S.W.T bagi takkan lah aku nak ubah lak...
Dah nasib aku jadi mcm ni apa aku nak bantah...

Kau cemburu ngan aku?


Aiyooo perlu ker cemburu ngan aku?
Aku manusia gak wei yg xpernah perfect walaupun aku selalu bajet perfect.. haha
Tapi ingat kita semua manusia yg masih ada dosa dan pahala... ko nak cemburu ngan aku xada hasil jika cemburu ko 2 bawa diri ko kearah yg negatif...
cuba ko bawa kearah positif... 
jadikan aku pembakar semangat ko...
jadilah pencabar aku n kita bersaing dgn sihat
dah xpayah nak cemburu2 ngan aku lagi... hehe

Kau nak jadi mcm aku?


Aiyooo kau ingat senang ker aku nak capai apa yg aku ada sekarang ni?
Puas mcm2 benda aku masuk... mcm2 benda aku join...
Bnyk masa aku terbuang... Bnyk hati yg aku terpaksa lukakan...
dan Bnyk masa aku ngan diri aku terpaksa aku korbankan...
Kau ingat aku senang2 jadi mcm apa yg aku dah jadi sekarang ini...

Aku sombong?


Untuk pengetahuan si gossip girl atau gossip guy semua...
Aku tak pernah sombong tapi aku memilih kawan...

Kenapa aku memilih kawan?


Sebab aku xmudah percayakan org...
Aku takut org kawan ngan aku semata2 nak amik kesempatan dan 
Mengorek kisah hidup aku dan canang2kan pada org lain....
Hanya kawan2 aku sahaja yg memahami diri dan boleh masuk dalam hidup aku...
Kalau ko xleh terima diri aku... 
Ko bukan lah kawan aku tapi ko lah musuh aku... 

P/S: Tak ada hasil ko fitnah aku skung.. bukan ko dapat masuk TV pun...
Tapi nak tanya apa yg ko dapat dari memfitnah aku ni? huhu...



Saturday, October 6, 2012

We Are Never Ever Getting Back Together


Kita takkan pernah kembali bersama...
Itulah tafsiran aku bagi lagu baru Taylor Swift ni...
Lagu dia sangat sweet...
Malah lirik dia pun selamba n tidak terlalu sastera or jiwang sgat... hehe...

Bagi aku...
Single terbaru dia ini berbeza dari lagu dia yg sebelum ni...
Coz single kali ni lebih free dan bersesuaian dgn umur dia...

Okay ini serba sedikit info mengenai album bru Taylor Swift - RED...




Album ni belum dilancarkan lagi... tapi aku rasa kalu dah dilancarkan komfem dia akan menang bnyk grammy lagi... huhu...
Berdasarkan info, album RED ni bakal dilancarkan pada 22 oktober ini...
Setakat ini 3 single telah pun boleh didengari di lama sesawang youtube iaitu We Are Never Ever Getting Back Together, Red dan Begin Again...

Walau pun album ini belum dilancarkan lagi... 
tapi pencapaian terbaik telah pun diterima oleh Taylor Swift melalui single We Are Never Getting Back Together ini apabila minggu kedua berada di Carta Billboard 100, single ini telah berjaya menduduki kedudukan pertama dalam carta ini berbanding minggu pertama hanya berada di kedudukan 79...
Awesome kan...

Okaylah malas nak membebel banyak...
Jom hayati lagu ni k... :-)


video


                                         "We Are Never Ever Getting Back Together"

I remember when we broke up the first time
Saying, "This is it, I've had enough," 'cause like
We hadn't seen each other in a month
When you said you needed space. (What?)
Then you come around again and say
"Baby, I miss you and I swear I'm gonna change, trust me."
Remember how that lasted for a day?
I say, "I hate you," we break up, you call me, "I love you."

Oooh we called it off again last night
But oooh, this time I'm telling you, I'm telling you

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

Like, ever...

I'm really gonna miss you picking fights
And me, falling for it screaming that I'm right
And you, would hide away and find your peace of mind
With some indie record that's much cooler than mine

Oooh, you called me up again tonight
But oooh, this time I'm telling you, I'm telling you

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me (talk to me)
But we are never ever ever ever getting back together

Oooh yeah, oooh yeah, oooh yeah
Oh oh oh

I used to think that we were forever ever
And I used to say, "Never say never..."
Uggg, so he calls me up and he's like, "I still love you,"
And I'm like... "I just... I mean this is exhausting, you know, like,
We are never getting back together. Like, ever"

No!

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

We, ohhh, getting back together,ohhh,
We, ohhh, getting back together

You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me (talk to me)
But we are never ever ever ever getting back together


p/s: aku suka lagu ni.... hehe.. itu jer...

Friday, October 5, 2012

YOU



Kau...
Mungkin agar kasar sekiranya aku mengunakan gelaran untuk mewakili dia
Tapi...
Ia tidak salah kerana Kau atau Dia dan sebagainya tidak mungkin dapat merubah perasaan aku ini

Kau...
Yang aku kenali secara tidak sengaja...
Namun...
Perasaan ni kekal dan tak pernah hilang...

Walaupun kita pernah terpisah....
Tapi perasaan aku tak pernah berubah...
Kau tetap di hati aku...

Walaupun aku pernah cuba untuk melupakan...
Tapi perasaan aku terhadap kau tetap kuat...
Sekuat yg tidak mampu aku gambrkn dgn kata....

Walaupun kita tak pernah bersua...
Tapi aku pun tak pasti....
Kenapalah aku masih inginkan kau...

Betapa peliknya aku rasa dengan perasaan aku terhadap kau ni...
Ia tak pernah pudar dan sentiasa mekar dalam hati aku...

Aku cuma berharap satu hari t aku dapat bersua juga dengan kau...
Namun aku cuma boleh berharap sahaja...
Dan terus menunggu kau...

p/s: Bagaimana nak berakhir jika permulaannya masih samar...

sekian


Thursday, October 4, 2012

Please Have A Stand!!!



Stand kat Sini bukan aku suruh korg berdiri smbil baca blog aku ni...
Tapi aku nak korg semua ada pendirian dlm diri korg...
Yes STAND = PENDIRIAN... 

Mcm mana korg nak lead org lain kalu ko sendiri xada pendirian?
Pendirian korg sendiri entah ke mana mcm mana ko nak lead org lain?
Yes that my point...
Seorang leader kena ada pendirian bkan mcm lalang...
Orang ckp A ko pun pergi A
Orang ckp B ko pun pergi B
Mana pendirian ko sebagai leader?

Aku x suruh ko jadi seorang leader yg push org lain...
tapi aku nak ko jadi leader yg ada pendirian...
tahu bila benda tu diperlukan...
dan tahu keadaan org yg menguruskan perkara tersebut...
Not everything can be done in one time...
Keep ur energy... We need this energy on the middle of this things...
Not now... 

Aku berkata supaya ko xjadi bahan kepada org lain untk memijak kepala ko...
Dan supaya ko tahu bukan senang to be on top...
Yes sekrg ko xrasa tapi bila dah pertengahan nanti ko akan rasa...

Aku bkan nak membebel tapi please jadi org yg ada pendirian
bukan jadi org yg hanya bergerak bila diketuk 
dan bukan org hnaya memberikan arahan tapi tiada keputusan...
So thinks and thinks...

p/s: once you have a stand... you can be anything...
-tamat-

Tuesday, October 2, 2012

FIERCE

MAKE IT FIERCE DARLING...
hahaha....
aku xtahu sejak kebelakangan ni, aku suka cakap ayat ni... hehe
Yes... Make It Fierce...
Bagi aku ayat ni merupakan ayat yg memberi inspirasi aku untuk strong...
Tak kisah apa org ckp yg penting kita sentiasa FIERCE dlm menjalani kehidupan kita sendiri...
Bagi aku lah...

Tapi di sini aku ckp THANKS YOU SO MUCH kat Tyra Banks...
Kerana dia lah org mengenalkan aku ngan frasa FIERCE ni...
XKENAL? SERIUSLY?

MEH-MEH CHEQ NAK KENAL HANGPA SEMUA DENGAN MINAH FIERCE NI...


Fierce tak dia? Sangatkan... hahah... walaupun istilah yg dia selalukan nyatakan sebgai satu istilah dlm modelling tapi aku suka interpratenya jadi aku pelindung pada diri aku...
bila aku mendalami feel fierce ni semua orang cakap ko nak garang, menakutkan n mcm2 lagi...
hahaha... sebenarnya itu yg ku mahukan... supaya org takut nak dekati aku... haha

tapi ada juga yg cakap bila aku buat mcm 2 muka aku nmpk berlgak n sombong...
hahaha... aku pun xsangka tapi dah jadi mcm 2...
baguslah supaya org lain x berani nak pijak kepala kita n pandang rendah kat kita.
hehhe... so fierce ni salah satu pelindungan kepada diri aku sendiri...

selain Tyra ada lagi minah2 fierce yg aku respect cara dia bawa dia... walaupun sebahagian org ckp dia giler lah apalah... DID I CARE... asalkan aku xjadi mcm dia sudahlah tapi cuma kagum jer... hehe
nak tahu siapa dia?
hehehe

dialah miss NICKI MINAJ, BRITNEY SPEAR N LADY GAGA...




Korg yg baca mesti fikir apalah shabi ni... perempuan2 mcm ni kau kagum...
hahaha... mcm aku cakap DID I CARE?
xsuka please TALK MY HAND... hahaha

tapi bagi aku diorg berempat ni mmg sngat fierce n mempengaruhi cara aku berhadapan dgn org di luar sana...
so tak kisah apa korg nak ckp...
yg penting 
AKU FIERCE...

-THAT ALL-

Seriusly... I Dont Care Bout YOU!!!

YES!!!
AKU TAK KISAH PUN PASAL KAU SIAPA....
TAPI YANG AKU KISAH ADALAH PERANGAI AKU TU...
YANG BAJET MISS KNOW EVERYTHING...
YANG BAJET KO TERBAIK...
YANG BAJET KO BETTER THAN OTHERS...

Aku cuma nak cakap satu jer pada kau...
Kalau ko fikir ko dah cukup bagus...
N xperlukan org lain dlm hidup ko...
WAKE UP DARLING... KAU HIDUP BERMASYARAKAT KOT...
NOT IN UR OWN WORLD...

HAISH...

Aku tak kisah kau artis ker apa ker blogger ker? OPSS... haha
Tapi chill lah ko manusia juga...
Kau xkemana dgn gelaran or jawatan ko skung...
Boleh ker ko dapat gred cemerlang? Boleh dapat dekan?
No darling... ko kena usaha k... bukan dgn mecanang ko yg suam2 kuku 2 jer...
Cuba tanya berapa ramai lecturer minat ngan ko?
Hahaha... Kau mesti tak tahu kan...
Almost of the lecturer at Kom School xsuka ngan perangai ko 2 tahu x?

HAISH... Sabar jerlah....

p/s: tak yah berlagak lah oit... transfer kredit pun xleh... bertapa lah 4 tahun ko kat USM ni... hehe...